Kuntoutusta

Liikehäiriösairaksien liitto

Julkaissut kotijumppavideoita Youtubessa

Hei!

Oheisen linkin kautta saat käyttöösi kotijumppaan sopivia videoita. Jumpat on suunnattu kaikille ja sopivat hyvin heille, joilla on neurologisia oireita tai liikkeen tuoton haasteita kuten esimeriksi Parkinsonin taudissa. Liikkeet ovat yksinkertaisia ja helposti toteuttavissa ja voit toteuttaa niitä jumppien mukaan tai omaan tahtiin. Liikkeiden avulla tavoitellaan toimintakyvyn ylläpitoa tai sen kehittämistä, fyysisen suorituskyvyn parantamista, tasapainoa ja näin auttaen selviytymistä arjessa. Monet liikkeet tavoittelevat myös rankaan ryhtiä, jonka tiedetään vaikuttavat esimerkiksi hengitykseen sekä kävelyyn.
Jumppia voi yhdistää, jolloin saat niistä pidemmän kokonaisuuden tai niistä voi tehdä vain osia. Kaikki jumpat voi tehdä seisten, istuen, välineellä tai ilman.
Toivottavasti jumpat tuovat sinulle iloa!

Linkki jumppavideoihin: https://www.youtube.com/playlist?list=PLpVDj9Il4fOD7b_R9ZrE9DBNfgN4m3NSJ


Kruunupuistossa 2024 järjestettävistä Parkinson -kuntoutuskursseista

Lisätietoja ja neuvontaa kaikkiin kuntoutukseen liittyviin kysymyksiin saatte kuntoutuksen asiakassihteereidemme kautta numerosta 040 684 6488 tai kuntoutus@kruunupuisto.fi 

Kela maksaa kuntoutusohjelman kokonaan sisältäen majoituksen, täysihoidon - ainoastaan matkoista jää omavastuu asiakkaalle. Kela voi maksaa asiakkaalle myös kuntoutusrahaa kuntoutuksen ajalta.

Kruunupuisto Punkaharjulla, Saimaan rannalla on paitsi kuntoutuskeskus myös monipuolinen kylpylähotelli, jossa voi viettää lomaa kaikkina vuodenaikoina.Kylpylämme avautui kesällä remontin jälkeen täysin uudistettuna. Uudistettuun kylpylään voit kurkistaa https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=eG3k5QXUyUw 

Kuntoutusta Mikkelin Kyyhkylässä

Lisätietoja: Osastonsihteeri puh. 044-7720 353 Sähköposti: kuntoutus@kyyhkyla.fi

Tuettuja lomia Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto Ry (MTHL)

Mikä on tuettu loma?

  • MTLH maksaa tuetun loman lomakulut pääosin. Sinulle jää maksettavaksi omavastuumaksu (125€ / 17-vuotta täyttänyt lomalainen) ja matkakulut lomakohteeseen.  
  • Ruokailut, majoitus ja loman ohjelma on hoidettu puolestasi. 
  • Lomalla voit viettää aikaa yhdessä toisten lomalaisten kanssa. Lapsiperheiden lomille osallistuu 10 perhettä ja aikuisten lomille 20 aikuista. 
  • Tuetuilla vertaislomilla sinulla on mahdollisuus vertaistukeen toisten samassa tilanteessa olevien kanssa. 
  • Tutustu lomavaihtoehtoihin ja hae lomaa lomahakemuksella. 
  • Loma myönnetään eniten tuettua lomaa tarvitseville hakijoille. 
  • Emme vakuuta lomalaisia, suosittelemme matkustajavakuutusta.


Meidän perheen omatoimilomat pilotti 2024 / MYHL ry

Hakuaaika päättyy 15.4.2024.

Lue lisää allaolevasta palkissa.


Ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa:Hei,
 Valmistun toukokuussa ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi ja olen pohjakoulutukseltani psykologi ja opettaja. Olen vastikään ruvennut pitämään vastaanottoa Jyväskylän keskustassa ja etsin nyt harjoitusasiakkaita lyhytterapiaan erittäin edullisin hinnoin. Lyhytterapia toimii tutkitusti moniin psykologisiin pulmiin ja auttaa esimerkiksi elämän muutoskohdissa. Se sopii henkilölle, jolla on voimavaroja jäljellä työskennellä kohti omia tavoitteitaan. Ratkaisukeskeisessä lyhytterapiassa keskitytäänkin vahvasti tulevaisuuteen, ratkaisuihin, asiakkaan vahvuuksiin ja voimavaroihin. Jos kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä. Lisätietoa saat myös liitteenä olevasta esitteestä tai yritykseni nettisivuilta osoitteesta www.konstijakeino.fi

Ystävällisin terveisin,
Sisko Jääskeläinen
sisko.jaaskelainen@konstijakeino.fi
puh. 050 5331 085


Kelan sopeutumisvalmennus- ja kuntoutuskurssit 

Alla linkki Kela.fi sivustolle, josta voidaan hakea sopeutumisvalmennus- ja kuntoutuskursseja.
Anna hakuehtoon sairaudeksi LIIKEHÄIRIÖISTEN SAIRAUDET, niin saat sopivaa tarjontaa.

Linkki Kela.fi sivuston Kuntoutus yleistietosivustoon