Kuntoutusta

Kuntoutusta Mikkelin Kyyhkylässä 2022 ja 2023

Lisätietoja: Osastonsihteeri puh. 044-7720 353 Sähköposti: kuntoutus@kyyhkyla.fi

Kiinnostaako loma Kangasalla, jossa on mahdollisuus myös vertaistukeen?


Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto (MTLH) järjestää erilaisia lomia, ja teemme heidän kanssaan yhteistyötä. Nämä lomat ovat tarkoitettu liikehäiriösairaille ja läheisille.

Lomateema: Voimaa vertaisuudesta -lomat omatoimisille aikuisille
Loman kohderyhmä: Liikehäiriösairaat ja heidän läheiset (Parkinsonin tauti, dystonia, Huntingtonin tauti, essentiaalinen vapina ja muut liikehäiriösairaudet)
Lomakohde: Ikifit/Kuntoutus Apila, Kangasala
Loma-aika: 14.11.2022-19.11.2022
Omavastuu/vuorokausi: 20 € (aikuinen)

Voimaa vertaisuudesta -lomat omatoimisille aikuisille on tarkoitettu henkilöille, joita yhdistää saman sairauden, vamman tai elämäntilanteen tuomat haasteet. Lomalle osallistuvan tulee selviytyä lomalla itsenäisesti tai oman avustavan henkilön kanssa. Voimaa vertaisuudesta- lomien tavoitteena on, että lomalaiset virkistyvät, tapaavat toisia samassa tilanteessa olevia sekä saavat vertaistuen ja lomaohjelman kautta voimavaroja arkeen. Lomalla on mahdollisuus osallistua ohjattuihin toimintatuokioihin oman jaksamisen ja toimintakyvyn mukaisesti. Omavastuuosuus on 20 €/vrk. Lomalla on täysihoito (aamiainen, lounas, päivällinen) ja majoitus jaetuissa kahden hengen huoneissa.

Viimeinen hakupäivä lomalle on 14.8.2022. Lomaa haetaan joko MTLH:n nettisivujen kautta tai paperisella hakulomakkeella.


Lue lisää MTLH:n tuetuista lomista täältä: https://mtlh.fi/loman-hakeminen/

Kiinnostaako loma Mikkelissä, jossa on mahdollisuus myös vertaistukeen?

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto (MTLH) järjestää erilaisia lomia, ja teemme heidän kanssaan yhteistyötä. Nämä lomat ovat tarkoitettu liikehäiriösairaille ja läheisille.

Lomateema: Voimaa vertaisuudesta -lomat apua tarvitseville aikuisille, jotka tarvitsevat apua päivittäisissä toiminnoissaan
Loman kohderyhmä: Liikehäiriösairaat ja heidän läheiset (Parkinsonin tauti, dystonia, Huntingtonin tauti, essentiaalinen vapina ja muut liikehäiriösairaudet)
Lomakohde: Kyyhkylä, Mikkeli
Loma-aika: 2.10.2022-7.10.2022
Omavastuu/vuorokausi: 20 € (aikuinen)

Voimaa vertaisuudesta lomat apua tarvitseville aikuisille on tarkoitettu niille, jotka tarvitsevat apua päivittäisissä toiminnoissaan. Lomilla on mahdollisuus virkistäytyä, tavata toisia sairauden tai vamman kanssa arjessa eläviä, osallistua lomaohjelmaan omien voimavarojen mukaisesti. Lomilla on lomailijan erityistarpeet otettu huomioon majoituksessa (esteettömyys, apuvälineet) ja lomakohteen henkilöstössä sekä lomaohjelmassa. Lomalaisen on mahdollisuus saada lomalla yleisavustusta esim. siirtymisissä, saunottamisessa ja ruokailussa. Mikäli hakija tarvitsee kokonaisvaltaisempaa avustusta, tulee hänen hakeutua lomalle oman avustajan/omaisen kanssa. Lomalla on mahdollisuus osallistua ohjattuihin toimintatuokioihin oman jaksamisen ja toimintakyvyn mukaisesti. Omavastuuosuus on aikuisilta 20 €/vrk. Lomalla on täysihoito ja majoitus jaetuissa kahden hengen huoneissa.

Viimeinen hakupäivä lomalle on 2.7.2022. Lomaa haetaan joko MTLH:n nettisivujen kautta tai paperisella hakulomakkeella.


Lue lisää MTLH:n tuetuista lomista täältä: https://mtlh.fi/loman-hakeminen/
 

Ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa:Hei,
 Valmistun toukokuussa ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi ja olen pohjakoulutukseltani psykologi ja opettaja. Olen vastikään ruvennut pitämään vastaanottoa Jyväskylän keskustassa ja etsin nyt harjoitusasiakkaita lyhytterapiaan erittäin edullisin hinnoin. Lyhytterapia toimii tutkitusti moniin psykologisiin pulmiin ja auttaa esimerkiksi elämän muutoskohdissa. Se sopii henkilölle, jolla on voimavaroja jäljellä työskennellä kohti omia tavoitteitaan. Ratkaisukeskeisessä lyhytterapiassa keskitytäänkin vahvasti tulevaisuuteen, ratkaisuihin, asiakkaan vahvuuksiin ja voimavaroihin. Jos kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä. Lisätietoa saat myös liitteenä olevasta esitteestä tai yritykseni nettisivuilta osoitteesta www.konstijakeino.fi

Ystävällisin terveisin,
Sisko Jääskeläinen
sisko.jaaskelainen@konstijakeino.fi
puh. 050 5331 085


Kuntoutusta Siilinjärven Kunnonpaikassa 2022

Hei, 

Illat pimenevät ja kohta vuosikin vaihtuu... siksi lähestyn sinua Kelan kuntoutusasioissa. Kunnonpaikassa järjestetään Kelan Liikehäiriösairauksia sairastavien kuntoutusta, joista esite ohessa. Ne on tarkoitettu

  • Dystoniaa sairastaville
  • primaarisia ataksiasairauksia sairastaville
  • Parkinsonin tautia sairastaville
    *alle 68-vuotiaat vasta diagnosoidut ja sairauden alkuvaiheessa olevat (sairastaneet alle 5 vuotta)
    * yli 68-vuotiaat vasta diagnosoidut ja sairauden alkuvaiheessa olevat (sairastaneet alle 5 vuotta), 
  • * pidempään sairastaneet (sairastaneet yli 5 vuotta) 

Viime vuosina Liikehäiriösairauksia sairastavien kuntoutuskursseja on jouduttu perumaan, kun osallistujia ei ole ollut. Siksi olenkin huolissani kurssien kohtalosta, ettei vain hallituksen punakynä käy niiden yli. Olen kiitollinen, jos voitte kertoa Kelan kuntoutuksista jäsenillenne. Minulle voi aina soittaa - mielelläni kerron kuntoutuksesta ja autan hakuprosessissa

Kuntoutusta varten asiakas tarvitsee lääkärin B-lausunnon kuntoutusta varten ja täyttää Kelan hakemuksen KU132 ja toimittaa ne Kelaan. Kuntoutus on ilmaista osallistujalleen.  

Oheen rohkenen laittaa esitteen Omaishoitajien kuntoutuskurssista, joka ei vaadi kunnan Omaishoitajuutta, vaan riittää, että päivittäin hoitaa toista aikuista, jotta tämä toinen aikuinen pystyy asumaan kotona. Tähän kurssiin riittää Kelan hakemus KU132 ja siis lääkärintodistusta ei tarvita. Kunnonpaikassa järjestetään myös muita Kelan kuntoutuksia, jotka löytyvät sivuiltamme www.kunnonpaikka.com 

Iloisin kuntoutusterveisin

Päivi Rossinen
Avainasiakaspäällikkö
Asiantuntija, kuntoutus- ja hyvinvointipalvelut

050 554 3330

paivi.rossinen@kunnonpaikka.com

Kylpylähotelli Kunnonpaikka, 
Hyvinvointi ja vapaa-ajankeskus

Jokiharjuntie 3
FI 70910 Vuorela 

www.kunnonpaikka.com

www.facebook.com/kunttari

Pysäköinti parkkipaikallamme on ilmaista. Pysäköintikiekolla pysäköintiaika on 8h ja majoittuvat asiakkaamme voivat rekisteröityä pysäköintipalveluun hotellin vastaanotossa koko majoituksen ajaksi, jolloin pysäköintikiekkoa ei tarvita.

Kunnonpaikka on monipuolisesti palveleva liikunta- ja hyvinvointikeskus sekä kylpylähotelli. Kunnonpaikka sijaitsee Itä-Suomen vehmaassa järvimaisemassa, vain kymmenen kilometriä Kuopiosta pohjoiseen. Tule meille harrastamaan, rentoutumaan, kuntoutumaan, pitämään kokousta, juhlimaan, yöpymään ja vaikkapa tanssimaan.

Kelan sopeutumisvalmennus- ja kuntoutuskurssit 2022 - 2023 

Alla linkki Kela.fi sivustolle, josta voidaan hakea sopeutumisvalmennus- ja kuntoutuskursseja.